Praktische informatie

Rondom wonen in Het Huis Nebo hebben wij wat praktische zaken voor u op een rij gezet.

Kamers

De meeste kamers in Nebo zijn éénpersoonskamers, maar er zijn ook tweepersoonskamers. Mensen die voor een relatief korte periode bij ons verblijven - bijvoorbeeld om te revalideren na een heupoperatie - krijgen in principe een tweepersoonskamer. Alle kamers zijn dankzij de grote ramen licht en voldoen aan de eisen van deze tijd.

Inrichten van een kamer

Als cliënt mag u uw kamer in Het Huis Nebo inrichten met eigen huisraad. Dat maakt dat u zich snel bij ons thuisvoelt en het is natuurlijk ook fijn om eigen spulletjes in de kamer te hebben. Er is plaats voor een kleine leunstoel of tafel en ook wandversiering en snuisterijen kunnen een plekje krijgen.

Maaltijden

Iedere dag worden er drie maaltijden geserveerd. Als cliënt kunt u uw voorkeuren kenbaar maken. Houdt u van muesli bij het ontbijt? Onze huiskamermedewerkers maken het graag voor u klaar. U wilt warm lunchen of liever de warme maaltijd als diner? Ook dat kan. U bespreekt uw wensen en voorkeuren voor de maaltijden met onze toegewijde staf en zij zorgen op tijd voor uw natje en droogje. U volgt een dieet? Ook dat is onze huiskamermedewerkers toevertrouwd. Zij zorgen voor de juiste samenstelling van uw maatijden. 

Eten op Het Plein

Het is mogelijk om ’s middags brood te eten en ’s avonds warm te eten. Bewoners van Het Bosch en De Beek kunnen zelf op elk moment en ook samen met hun bezoek eten op Het Plein. Bezoekers kunnen zelf een maaltijd samenstellen bij de counter van het restaurant.

Drinken

Onze huiskamermedewerkers schenken u als cliënt graag een kopje koffie, thee of een glaasje fris in. Op Het Plein, de centrale ruimte van ons verpleeghuis, kunnen bewoners de hele dag terecht voor (gratis) koffie en thee. Alcohol (voor eigen rekening) is toegestaan en wordt ook wel aangeboden bij feestelijke bijeenkomsten in het huis.

Kleding en verzorgingsartikelen

Uiteraard neemt u - voor uw naaste - eigen kleding mee naar ons huis. Het is wellicht verstandig dat u de aanschaflijst in overleg met onze medewerkers bespreekt zodat de juiste kledingstukken van het juiste materiaal kunnen worden gekocht en prettig worden gedragen. Wat verzorgingsartikelen betreft gaat het om zaken als kam, haarborstel, tandpasta en tandenborstel, maar bijvoorbeeld ook een scheerapparaat. Kortom, datgene wat we artikelen voor persoonlijke verzorging noemen.

Uw bed staat klaar

In Het Huis Nebo zijn alle kamer voorzien van speciale en comfortabele bedden die in hoogte verstelbaar zijn en ook veiligheidsvoorzieningen hebben.

Linnenservice

De linnenservice zorgt ervoor dat uw kleding en linnengoed wordt gewassen door een extern bedrijf. De medewerkers leggen alles netjes in uw kledingkast. Voor het wassen van kleding vragen wij een vergoeding, voor het wassen van linnengoed niet. U leest hier meer over bij tarieven services.

Vragen? Wij helpen u graag!

Met al uw vragen over praktische zaken kunt u terecht bij onze receptie.