uploads/titelfoto/0129_fvdb_20140704.jpg

Sociëteit Nebo

Sociëteit Nebo is een ontmoetingsplek voor wijkbewoners van Benoordenhout, die te maken hebben met beginnende geheugenproblemen. U kunt terecht voor begeleiding, advies en een actief dagprogramma. Ook mantelzorgers zijn van harte welkom. Sociëteit Nebo is een gezamenlijk initiatief van Stichting HMC en VÓÓR Welzijn.

Sociaal contact voor mensen met geheugenverlies

In Sociëteit Nebo wordt u ontvangen door gastvrije, deskundige medewerkers. U kunt sociale contacten opdoen en deelnemen aan een sociaal-cultureel programma. Dit is samengesteld op basis van de wensen en behoeften van bezoekers en bewoners.

In een informele sfeer kunt u het nieuws bespreken of u deelt u uw voorkeur voor beweging, muziek of kunst. In het open atelier kunt u zelf creatief zijn en er is de gelegenheid tot geheugentraining. Daarnaast bent u welkom om van een (warme) lunch te genieten.

Is dit ook uw verhaal?

"Ik merk dat er dingen veranderen. Als mijn man iets vraagt over iets dat onlangs gebeurd is, dan weet ik het niet meer. Soms vergeet ik na het opwarmen van de melk het gas uit te zetten. Deze vergeetachtigheid verandert de binding die ik met hem had, de gezamenlijkheid. Hij voelt zich nu verantwoordelijk voor mij. We doen nu álles samen en hij gaat ook taken van me overnemen. Sociëteit Nebo is een uitkomst voor ons. Als ik daar ben, heeft hij even ruimte voor zichzelf. En als hij mee wil, dan is dat ook geen probleem. Deze keuze maakt ons ontspannen en dat maakt het thuis ook beter."

Voor partners en mantelzorgers

Bent u mantelzorger van iemand met beginnende dementie? Dan merkt u misschien hoe onzichtbaar en zwaar uw taken kunnen zijn. Weet dan dat er vlakbij u mensen zijn die uw ervaringen zullen herkennen. De Sociëteit Nebo organiseert mantelzorgbijeenkomsten die u naast praktische informatie en handreikingen ook prettige contacten kunnen opleveren. Voelt u meer voor een educatieve begeleiding, kom dan naar de cursussen voor mantelzorgers die Het Huis Nebo biedt.

Fitnessprogramma

Onze fysiotherapeuten bieden deelnemers aan Sociëteit Nebo om op woensdagmiddag de mogelijkheid een fitnessprogramma te volgen.

Kosten en aanmelding Sociëteit Nebo

Deelname aan Sociëteit Nebo wordt vergoed vanuit de Wlz. U heeft hiervoor een CIZ-indicatie (Centrum Indicatiestelling Zorg) nodig. U betaalt dan alleen de wettelijke eigen bijdrage. Ook als er nog geen indicatie is, bent u van harte welkom. In dat geval vragen wij u een kleine vergoeding (€6,50) voor de lunch.