In het Huis Nebo zijn veel vrijwilligers actief. Hierdoor krijgen bewoners extra aandacht en is er een breed aanbod aan activiteiten. Wij zijn altijd geïnteresseerd in mensen die zich als vrijwilliger willen inzetten om het motto ‘Vandaag heeft waarde’ te versterken.

Welke mogelijkheden zijn er voor vrijwilligers?

Vrijwilliger ouderenzorg

In het Huis Nebo zijn (getrainde) vrijwilligers actief om bewoners te ondersteunen en extra aandacht te geven. Het doel van deze ondersteuning is het voorkomen van functieverlies en positief beïnvloeden van het herstelproces.
Meer informatie over dit specifieke project kunt u opvragen bij Barbara van der Meer, Projectleider Ouderenzorg het Huis Nebo.

Gastheer of gastvrouw op het plein (hal)

Bewoners, bezoekers en familieleden de weg wijzen en zo nodig begeleiden naar de juiste ruimte. Het geven van een rondleiding aan toekomstige bewoners en/of familieleden. De gastheer of gastvrouw is het visitekaartje van Het Huis Nebo en heeft een dienstverlenende en signalerende functie.

Vrijwilliger fysiotherapie

Bewoners van en naar de afdeling fysiotherapie begeleiden. Sommigen bewoners gebruiken een rolstoel en anderen ondersteunt u bij het lopen.

Vrijwilliger muziekactiviteit

Bewoners van en naar de ruimte begeleiden waar de muziekactiviteit plaatsvindt. Bewoners bij de muzieksessies betrekken en begeleiden. Naast de muziek (piano) wordt er ook gezongen.

Bezoek vrijwilliger

Diverse bewoners hebben behoefte aan extra aandacht. De bezoekvrijwilliger is een vrijwilliger die een-op-een gekoppeld is aan een bewoner. De invulling van het contactmoment is naar de behoefte van de bewoner. Te denken valt aan samen wandelen, fietsen, kopje koffie drinken of een bezoek aan een museum.

Kerkvrijwilliger

Bewoners van en naar de ruimte begeleiden waar de kerkdienst plaatsvindt. Indien nodig ondersteuning bieden tijdens de dienst.

Vrijwilliger evenementen

Het begeleiden van bewoners tijdens evenementen die in of buiten Het Huis Nebo worden georganiseerd. Zoals de Haring dag, concert met jazzmuziek, de picknick of tijdens een uitje naar een museum.

Fietsvrijwilliger

Het Huis Nebo beschikt over een duofiets met elektrische trapondersteuning. Deze fiets is speciaal bedoeld voor oudere mensen met een beperking. Samen met een bewoner een tochtje maken in de omgeving.

Wandelvrijwilliger

Samen met een bewoner een wandeling maken in het mooie park Clingendael en omgeving.

Komt u helpen om ons motto ‘ Vandaag heeft waarde’ waar te maken door vrijwilliger te worden?
Vul dan het belangstellingsformulier vrijwilligerswerk in.