uploads/titelfoto/zorg_aan_huis_599_fvdb_20131111.jpg

Zorg aan huis

Natuurlijk wilt u het liefst dat u, uw naaste of uw ouder(s) zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. Dat kan, door zorg zo veel mogelijk op maat aan huis te leveren. De medewerkers van het maatschappelijk werk van Het Huis Nebo kunnen die zorg aan huis organiseren. Zij doen dat op verzoek van huisartsen, artsen en maatschappelijk werkers. Ook als mantelzorger kunt u Het Huis Nebo benaderen met uw vragen als er een gevoel is van 'niet pluis'.

Wat speelt bij een mogelijke dementie?

U kunt bijvoorbeeld merken dat u, uw naaste of uw ouder of familielid 'vergeetachtig' wordt, dingen kwijtraakt of namen en gebeurtenissen verwart. Of dat medicijnen niet regelmatig worden ingenomen. Dat alles kan een aanwijzing zijn dat het geheugen acheruitgaat. Op zichzelf is dat natuurlijk niet zo erg. Maar als geheugenverlies steeds verder toeneemt en er treden er ook gedragsveranderingen bij op, is het zaak in actie te komen.

Uw huisarts of specialist kan doorverwijzen voor nader onderzoek naar het ziekenhuis of naar een geheugenpolikliniek. Mensen met een ‘niet pluis’-gevoel of mensen bij wie de diagnose dementie gesteld is, kunnen dan een vaste begeleider toegewezen krijgen.

Het Huis Nebo helpt

Medewerkers van Het Huis Nebo kunnen met u als mantelzorger en uw familielid een afspraak maken en uw vragen beantwoorden. Vul daarvoor het contactformulier in. Wij nemen dan contact met u op.

Wist u dat ...

  • Het Huis Nebo cursussen heeft voor mantelzorgers? In samenwerking met Evita Zorg bieden we deze cursussen aan over diverse aspecten van mantelzorg voor ouderen. Vooraf inschrijven is noodzakelijk, de cursus is kosteloos voor u als mantelzorger. Kijk in de agenda voor de data en de onderwerpen.

Aanvragen van zorg aan huis

De regels voor het aanvragen van zorg thuis zijn ingewikkeld. Bovendien veranderen ze regelmatig. De medewerkers Maatschappelijk Werk van Het Huis Nebo helpen graag met de formulieren en indicatie-aanvraag.

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport geeft met de Regelhulp informatie over het aanvragen van zorg.

Wanneer is wonen in Het Huis Nebo de beste oplossing?

Als thuis wonen niet meer gaat vanwege een combinatie van problematiek of de complexiteit van zorg, dan is wonen in Het Huis Nebo met alle faciliteiten een goed alternatief. Meer over Het Huis Nebo.